Hollolasta 95-poikien MC-mestari

05.09.2010

HU-46 on C95-poikien Mestareiden Cupin ykkönen. Joukkue voitti finaalissa yhden turnauksen ennakkosuosikeista PSS:n luvuin 5-1 (1-1, 4-0).

HU lähti MC:n pudotuspelipäivään hyvistä asemista. Joukkue hävisi alkulohkossaan vain Järfällalle ja otti mm. makean revanssin TPS:stä. Pudotuspeleissä kaatui ensin Tiikerit ja välierissä yksi suurista yllättäjistä, jälleen MC:ssä mainiosti esiintynyt FoSu. PSS lähti niinikään toiseen päivään lohkokakkosena. Puolivälierissä joukkue kaatoi TPS:n ja välierissä päivän jymy-yllätyksestä vastanneen Kooveen.

MC-finaali lähti liikkeelle erittäin tasaisissa merkeissä. Fyysisesti erittäin raastavan turnauksen rasitukset alkoivat jo näkyä, mutta menoa se ei haitannut. MC-mestaruus kiinnosti ja irtopalloista tapeltiin isolla sydämellä. Suosikkina otteluun lähtenyt PSS ei päässyt ehkä osittain väsymyksestäkin johtuen ihan huippupaikoille, sillä aikaisemmin lähinnä maali-iloitteluistaan tunnettu HU puolusti erittäin tiiviisti ja hyvin. HU:n vastahyökkäykset olivat läpi ottelun hyvin vaarallisia. Turnauksen MVP:ksi valittu Patrik Grefberg vei HU:n johtoon hieman ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, mutta PSS tuli Casper Carlssonin maalilla muutamaa minuuttia myöhemmin tasoihin. Avauserän jälkeen taululla tiukat 1-1 lukemat.

Patrik Grefberg vei HU:n johtoon heti toisen erän alkajaisiksi ja pikku hiljaa alkoi näyttää siltä, että selvästi isokokoisempi porvoolaisryhmä ei pysy hollolalaisten kyydissä. HU oli hienokseltaan niskan päällä ja kun toinen erä ylitti puolivälin Arttu Kataja siirsi HU:n kahden maalin karkumatkalle. PSS painoi ottelun lopulla päälle, mutta HU:n tiivis puolustus ja jaloissa painanut tiivis turnaus piti joukkueen parhaiden tekopaikkojen ulkopuolella. HU pääsi iskemään vielä kaksi maalia tyhjään verkkoon ja summerin soidessa HU pääsi juhlimaan seuran historian ensimmäistä MC-voittoa.

Turnauksen All Stars-kentällinen:

Carlsson (PSS) - Ra. Kainulainen (HU-46) - Peltola (FoSu)
              Kortelainen (PSS) - Jalonen (HU-46)
                             Hasu (Koovee)

Turnauksen MVP: Patrik Grefberg, HU-46

MC-toimituksen loppuanalyysi:

C95-ikäluokan MC oli erittäin yllätyksellinen. Ennakkoveikkaukset eivät menneet täysin nappiin, sillä sijoille 9-10 veikatut hämäläisjoukkueet Koovee ja FoSu näpäyttivät toimitusta ja pelasivat hienon turnauksen. FoSu on harvemmin kuulunut turnauksen suosikeihin, eikä se tälläkään kerralla säkenöinyt avauspäivänä mutta pudotuspeleissä forssalaiset olivat taas kovia. Koovee vastasi tämän vuoden MC:n megayllätyksestä pudottamalla Ruotsin mestarit dramaattisessa ottelussa rankkareilla. Ruotsalaisryhmä reagoi voimakkaasti putoamiseensa, mutta tuomarin rankkarikisassa tekemä ratkaisu oli täsmälleen sääntökirjan mukainen ja ainoa oikea.

Suomalaisten ykkössuosikille Tapanilan Erälle turnaus oli hieman hankala. Ensimmäinen päivä lähti todella nihkeästi liikkeelle, mutta pikku hiljaa joukkue petrasi otteitaan ja PSS:ää vastaan Erä esiintyi jo todella mallikkaasti. Niin vain kuitenkin joukkueen kohtalona oli pudota rankkareilla FoSulle.

95-ikäluokan pojat nähtiin nyt viimeistä kertaa omana ikäluokkanaan Mestareiden Cupissa, sillä ensi vuonna nämä pelurit ovat B-junnuja. Kiitos kaikille ysivitosille osallistumisesta, onnea voittajille ja tsemppiä tulevaan kauteen.

24.07.2023Prodigy Mestareiden Cup lähestyy - kaikki pelit striimataan miehitetyllä kameralla
12.04.2024Mestareiden Cup 2024 joukkueet!
27.02.2024Ensimmäinen hakuvaihe takana - täydennyshaku käynnissä!
16.11.2023Mestareiden Cupilla uusi ajankohta - Aikataulut julkaistu
04.08.2023Mestareiden Cup lähenee loppusuoraa - Viimeiset ikäluokat kehiin lauantaina
01.08.2023P14 ja P16 joukkueet valmiina Mestareiden Cupiin!
27.07.2023Mestareiden Cup käynnistyy huomenna - Happeen ja Kooveen mietteitä turnauksen alla