MC-ennakko - C2-ikäluokka

30.07.2020

Kovan C2-ikäluokan turnaus sujuu ErVin tahtiin, arvelee MC-toimitus.

Sijat 1.-4.

EräViikingit

Helsingin suurseura ErVi lienee turnauksen kovin ennakkosuosikki hallitsevana mestarina. Joukkueen ydin on ollut yhdessä jo monta vuotta, ja se on voittanut lähes kaiken mitä tähän mennessä on voinut voittaa. Joukkueen rosteri on todella laaja ja ennen kaikkea tasainen ja kun tähän yhdistää timanttisen kovan kärjen, on joukkue ilman muuta vaikea voitettava kenelle tahansa. Jonkun verran harjoituspelejä alleen saanut ryhmä pelaa näyttävää salibandya ja vaikka hyvin puolustava ja hyökkäävä ryhmä osaa ratkoa pelejä monellakin tavalla, ennen kaikkea ErVin kääntöpeli riistojen jälkeen joukkueen vaarallisimpia aseita. ErVille muu kuin finaalipaikka MC:ssa lienee pettymys, mikä on tietysti hallitsevalle mestarille täysin ymmärrettävää.

Classic

Oli turnaus tai ikäluokka mikä tahansa, on tamperelainen Classic aina suosikkien joukossa. MC2020 ei ole poikkeus. Joukkueen kokoonpano on todella laaja ja laadukas ja se pystyy tuottamaan vaarallisia tilanteita kaikilla viisikoillaan. Joukkuetta auttaa myös pelisysteemi, joka on todella organisoitu ja jokaiselle pelaajalle tuttu jo nuoremmista junnuista asti. Ryhmä ei ole muuttunut merkittävästi ja pelaajat ovat saaneet taas harjoitella yhden kesän lisää yhdessä. Tiivis ja vahva joukkue on näin ollen vielä entistäkin iskukykyisempi. Välieräpaikka MC:ssä on haarukassa.

ÅIF

Sipoolainen ÅIF on tuoreen miesten liigavisiittinsä jäljiltä saanut nostetta alleen. 90-luvulla syntyneissä ÅIF oli monessa ikäluokassa todella kova ja tämä 06-ikäryhmä on nyt jatkanut tätä perinnettä olemalla 06-ikäluokassa Etelä-Suomen parhaita joukkueita jo useamman vuoden. Joukkueen kärki on ikäluokkansa Suomen eliittiä ja ryhmästä löytyy monen urheilulajin taitajia. Tämä tekee ryhmästä taitavan lisäksi myös fyysisesti vahvan. Näin ollen juoksemalla ja kamppailemalla ÅIFia on vaikea voittaa. Se tulee varmasti haastamaan MC:ssä muut jopa välieriin pääsystä. Kahdeksan joukkoon pomminvarmasti.

TPS

TPS on ikäluokkaansa nähden erittäin kollektiivinen joukkue. TPS on tottunut varhaisvuosiensa aikana voittamaan tiukoissa paikoissa - nyt joukkue on keskittynyt ennen kaikkea harjoittelemaan ja sisäistämään sen merkityksen kehittymiselle. TPS luottaa vahvaan ytimeensä ja pitkäjänteiseen toimintaansa. Joukkueen fiksu harjoittelu, yhtenäisyys ja korkea vaatimustaso tulee varmuudella näkymään kotiturnauksessa positiivisesti. Välieräpaikka.

Sijat 5.-8.

Oilers NG

Espoolainen Oilers on perinteisesti ikäluokasta toiseen laadukas joukkue eikä C2-ikäluokka tee tähän poikkeusta. Materiaali on laaja ja usein SM-ikäluokat kootaan valtavasta massasta pelaajia, mikä nostaa jo ennestään laadukkaan ryhmän tasoa entisestään.  Oilers saa myös etua yhtenäisestä pelitavasta, joka on kaikille seuran pelaajille selkärangassa nuorimmista junnuista asti. Myös valmennus on vaihtunut vuosien saatossa hyvin vähän. Oilersin todellisen iskukyvyn tietää vasta kun nähdään millaisella ryhmällä se on MC:ssa liikkeellä. Varmuudella se ei ole helppo vastustaja kenellekään. Oilers myös haluaa osoittaa saaneensa Etelä-Suomen terävintä kärkeä kiinni. Välieriin pääsy olisi jo kova suoritus joukkueelle, puolivälieriin.

FoSu

Forssalaisjoukkue on ollut jo monta vuotta eliittisarjassa sekoittamassa suurempien pakkaa. Varsin pienellä materiaalilla operoiva joukkue on äärettömän laadukas ja erityisesti hyökkäyksen kärkiyksilöt ovat erinomaisia. Usein juuri yksilöiden taito ja ratkaisut ratkovat tiukkoja pelejä forssalaisille. Joukkueen kokoonpano ja leveys ovat aina kysymysmerkkejä, mutta parhaimmillaan joukkue voi kukistaa aivan kenet tahansa ja helpolla urheilullinen ryhmä ei anna kenenkään juosta ylitseen. Välieräpaikan eteen FoSu joutuisi silti MC:ssä venymään.

Merikoski SBT Warriors

Merikoski SBT kuuluu OLS:in ohella Pohjois-Suomen kovimpiin joukkueisiin. Tilanne on sama myös C2-ikäluokassa. Merikoski on varsin isokokoinen ja juoksuvoimainen ryhmä, joka jaksaa tulla ylhäältä päälle koko ottelun ajan. Tämä kun yhdistetään vielä taitoon ja isoon kokoon on se varmasti vaikea voitettava. Merikosken haasteena ovat pitkät pelimatkat sekä Pohjois-Suomen seurojen niukkuus, jolloin kovia pelejä ja erilaisia pelityylejä tulee vastaan vähemmän kuin sen eteläisillä haastajilla. MC onkin Merikoski SBT:lle hyvä paikka tutustua muihin joukkueisiin ennen SM-karsintoja ja kultamitalia se tuskin voittaa. Puolivälieräpaikkakin vaatii siltä hyvää pelaamista.

SBS Wirmo

Mynämäen ylpeys on jo muutaman kauden treenannut päätavoitteenaan SM-sarja C2-ikäluokassa. Joukkue on kasattu Mynämäen ja lähialueiden pelaajista ja laatua ja syvyyttä onkin saatu lisää täksi kaudeksi. Ahkerasti harjoituspelejä tänä kesänä tahkonnut ryhmä on parhaimmillaan hyökkäyspäässä, sillä se taitaa ennen kaikkea maalinteon.  Kysymysmerkkinä MC:ssa lienee puolustuspeli, sillä Wirmo mieluummin tekee yhden enemmän kuin päästää yhden vähemmän.  Joukkue on varmasti myös MC:ssä yllätysvalmis ja saattaa hyvänä päivänä mennä välieriin asti.

Sijat 9.-13.

SB Vantaa Black

SB Vantaa on 06-ikäluokassa ollut Etelä-Suomen kärkipäätä jo jonkin aikaa. Viime kaudeksi tiivistetty ryhmä oli ErVin ja ÅIF:n jälkeen sarjassa kolmas. Iso runko pelaajista on ollut yhdessä jo pikkujunnuista asti, joten ryhmä on todella tiivis ja joukkueen peli sen mukaista. Kaikki 22 pelaajaa tuntevat toisensa hyvin. Vantaalaiset haastavat isompiaan varmasti loppuun asti ja joukkue onkin todella laadukas. Se voi kaataa hyvänä päivänä kenet tahansa. MC:ssa joukkue taistelee varmasti viimeiseen asti puolivälieräpaikasta.

LaSBH Talent

LaSB on noussut muutamassa vuodessa kovaksi junioriseuraksi. C2-ikäluokan LASB on Keski-Suomen sarjassa yksi parhaista joukkeueista ja sen kärki pystyy ratkomaan pelejä myös vanhemmissa ikäluokissa. Joukue operoi tiiviillä materiaalilla ja pyrkii voittamaan tiiviillä puolustamisella. MC on LaSBille hyvä mittari omasta tasosta ennen SM-karsintoja ja sillä on turnauksessa vain ja ainoastaan voitettavaa. Lisämielenkiintoa tuo yhteistyö SB Heinolan kanssa - se tuo ryhmään lisää laajuutta Mestareiden Cupissa. Yllätysvalmis ryhmä joutuu rehkimään kuitenkin tosissaan puolivälieräpaikan eteen.

Nibacos

Nibacos on saanut ryhmäänsä uutta potkua Try Out -jaksolta. Hyvä ryhmä on vahvistunut entisestään.  Joukkue oli Pohjanmaan eliittisarjassa kakkonen jo viime vuonna ja haluaakin varmasti menestyä SM-karsinnoissa tänä vuonna. Nibacos C2 on erityisesti hyökkäyssuuntaan todella laadukas joukkue, mistä kertoo reilu 150 tehtyä maalia sarjassa viime kaudella. Maalintekotalkoissa joukkue on siis varmasti vaikea voitettava kenelle tahansa. MC on kovatasoinen turnaus ja Nibacoksen vahva hyökkäys voi yllättää kenet tahansa, mutta puolivälieräpaikkakin on tiukan taistelun takana.

Pelicans SB

Pelicans Lahdesta on pelikaanilogossaan tunnettu yli lajirajojen. Salibandyssa se on nostanut viime vuosina päätään rutkasti ja 06-ikäluokassa se olikin Keski-Suomen kakkonen viime kaudella - tämä jo kertoo, että ryhmä on todella laadukas ja taitava. Joukkue on tasaisen vahva kentän molemmissa päissä ja pystyy sekä kovaan puolustamiseen että tehokkaaseen hyökkäämiseen. Pelicans pelaa varmasti MC:ssa puolivälieräpaikasta, mutta sen saavuttaminen vaatii hyvää onnistumista. Lisämaustetta alkulohkoon tuo tulevan SM-karsintavastustaja TPS:n kohtaaminen.

Happee

Happee on MC-toimitukselle turnauksen isoimpia mustia hevosia. Se pääsee iskemään hieman puskista ja sen kautta omaa yllätysvalmiutta. Happee alkaa C-ikäluokassa usein saada riveihinsä alueensa kärkeä ja tämän ikäluokan Happee ei olisi ensimmäinen Happee-ryhmä, joka nousee taistelemaan kärkisijoista hieman nimekkäämpien ryhmien takaa. Joukkueen alkulohko Mestareiden Cupissa on kuitenkin niin timantinkova, että puolivälieriin sen ei ole helppo yltää.

14.09.2020MC-2020 E-IKÄLUOKKIEN KUNNIATAULUKOT
11.09.2020MC2020 E-junioreiden livelähetykset!
10.09.2020MC-ennakko - E2-ikäluokka
10.09.2020MC-ennakko - E1-ikäluokka
07.09.2020MC-2020 D-ikäluokkien kunniataulukot
04.09.2020Mestareiden Cup SolidSport Livelähetykset
04.09.2020MC-ennakko - D2-ikäluokka
04.09.2020MC-ennakko - D1-ikäluokka
21.08.2020MC2020 pelataan tyhjille katsomoille - "Yhteinen hyvä edellä"
03.08.2020MC2020 C-ikäluokkien kunniataulukot

Siirry arkistoon »