Turnauksen säännöt

Mestareiden Cup pelataan Suomen Salibandyliiton kilpailusääntöjen mukaisesti seuraavin poikkeuksin.


Sarjajärjestelmä:


Joukkueet asetellaan alkulohkoihin. Alkulohkoissa pelataan yksinkertainen sarja. Joukkueen jatko-ohjelma määräytyy alkulohkosijoituksen perusteella. Varsinainen otteluohjelma julkaistaan näillä sivuilla hyvissä ajoin ennen turnausta.

Joukkueiden sarjasijoitus lohkoissa määräytyy pisteiden mukaan. Voitosta saa kolme (3) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla. Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, niiden sarjasijoitus määritellään seuraavasti:

1. keskinäisen ottelun pisteet
2. keskinäisten ottelujen maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
3. maaliero koko alkulohkossa (tehdyt maalit miinus päästetyt maali)
4. alkulohkossa tehdyt maalit
5. arpa

Ottelumääräykset

P13-P19 -junioreiden otteluissa peliaika on 3x15 minuuttia. P12-P11 -junioreiden otteluissa peliaika on 2x15 minuuttia.

Pelikello pysäytetään maalin, jäähyn tai tuomarin antaman merkin jälkeen. Alkusarjapeleissä viimeinen minuutti pelataan tehokkaana. Jatko-otteluissa 2 viimeistä minuuttia pelataan tehokkaana. Aikalisä on käytössä jatkopeleissä.

P12- ja P11 -ikäluokissa ottelut pelataan loppuun asti, vaikka ero olisi yli 12 maalia. P13-P19 -ikäluokissa ottelu keskeytetään kahden erän jälkeen, mikäli ero on yli 12 maalia.

Jos pudotuspeliottelu tai sijoitusottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasan, ammutaan suoraan rangaistuslaukauskilpailu (ei jatkoaikaa). Kummallakin joukkueella on kolme vetäjää. Mikäli rangaistuslaukauskilpailu on kolmen laukaisijan jälkeen tasan, samat laukojat jatkavat yksi kerrallaan. Järjestystä voidaan vaihtaa.

Finaaliottelussa pelataan viiden minuutin jatkoaika äkkikuolemaperiaatteella. Aika on ns. suoraa aikaa. Mikäli voittomaalia ei synny, ammutaan rangaistuslaukaukset kolmella vetäjällä.

P12- ja P11 -ikäluokka pelataan 4v4-pelimuodossa, muut ikäluokat pelataan 5v5-pelimuodossa.

Pelaaja voi edustaa ikäluokkaa kohden ainoastaan yhtä joukkuetta.

Turnaus on tarkoitettu ensisijaisesti kunkin kyseessä olevan ikäluokan joukkueille ja pelaajille. Y-pelaajien käyttö ei ole sallittua P15-ikäluokassa ja sitä vanhemmissa. Nuoremmissa ikäluokissa Y-pelaajat voivat olla sallittuja järjestäjän poikkeusluvan myötä.

Joukkueen tulee syöttää turnauksen tulospalveluun oma pelaajalistansa ennen turnauksen alkua. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu.

Mikäli pelaaja saa ottelussa muusta kuin teknisestä syystä punaisen kortin, järjestäjän ja tuomareiden edustajasta koostuva kurinpitoelin käy nopean palaverin mahdollisista pelikielloista. Kurinpitoelimen päätöksestä ei voi valittaa.

Joukkueet

Joukkueenjohtajaksi nimetty henkilö on vastuussa joukkueestaan sekä otteluissa, että otteluiden ulkopuolella turnauksen aikana. Joukkueenjohtaja on vastuussa yhteydenpidosta turnaustoimistoon ja turnauksen henkilökuntaan. Joukkueenjohtajan tulee olla täysi-ikäinen. Turnaustoimisto, turnauksen henkilökunta tai TPS Salibandy ry ei ole vastuussa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista. Suosittelemme riittävän vakuutusturvan hankkimista.

Koska Mestareiden Cup on harjoitusturnaus, joukkueessa voi pelata pelaaja, joka ei virallisesti kuulu joukkueeseen (lisenssi toisessa seurassa) esim. try outin takia. Turnauksen ideana on kuitenkin koota menneellä kaudella parhaiten menestyneet joukkueet yhteen ja ratkaista ”kesämestaruus”, joten toivomme kaikilta joukkueilta hyvää urheiluhenkeä tässä asiassa. Turnaus ei ole tarkoitettu ”keräilyjoukkueille”.

Protestit

Joukkue voi tehdä protestin mikäli se on tyytymätön ottelun tapahtumiin tai pitää ottelun lopputulosta epäoikeutettuna. Jos protesti tehdään tuomarin toimintaa koskien, tuomaria tulee informoida tästä välittömästi ottelun päätyttyä. Kirjallinen protesti tulee toimittaa turnaustoimistoon korkeintaan 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Protesti tulee olla hyvin perusteltu ja sen tulee sisältää 100 euron protestimasku, joka palautetaan mikäli protesti hyväksytään. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.

Luovutusvoitto

Jos joukkueella ei ole vähintään viittä (5) kenttäpelaajaa ja maalivahtia viisi minuuttia siitä hetkestä jolloin ottelun oli tarkoitus alkaa, ottelu tuomitaan luovutetuksi. Luovuttanut joukkue suljetaan turnauksesta ja sen aikaisemmat ottelut tuomitaan myös luovutetuiksi. Turnaksen jury voi tehdä toisenlaisen päätöksen perustellusta syystä.